חפש בבלוג זה
20.6.2014
בדיקת איזון תיק השקעות
אחד הקוראים (לבקשתו בעילום שם) ביצע בדיקת איזון תיק השקעות מנוהל בשיטת קנה החזק ואזן על פני תקופה ארוכה מזו שאני בדקתי בפוסט השפעת פעולות איזון על תיק השקעות. בפוסט אני בדקתי את האסטרטגיה לתקופה 2000-2009 והקורא בדק על תקופה ארוכה יותר (2000-2014). אני מביא את תגובתו כלשונה בשינויי עריכה מינימליים מתחייבים:
ביקשתי לראות סימולציה של האסטרטגיה [קנה החזק ואזן (מנהל)] על פני הרבה זמן. מכיוון שבינתיים הסתקרנתי, ביצעתי את הסימולציה בעצמי תוך שימוש בנתונים הבאים שהורדתי מאתר הבורסה לשנים 2000-2014, והנחתי גיל משקיע של 50:
1. אג"ח ממשלתי צמוד מדד 5-10
2. ת"א 25
3. מק"מ
רק הסתייגות אחת - בסימולציות שערכתי לא התחשבתי במס רווחי הון שיש לשלם כל פעם כשמאזנים את התיק.
אני מצרף את התוצאות בקובץ תמונה. אפשר לראות שהאסטרטגיה שלך הייתה עדיפה על כל אחד מהמדדים, ובתנודתיות נמוכה יותר ממניות. אני חושב שגרף כזה יכול לשכנע יותר טוב מכל תאור מילולי :-)
סימולציה נוספת שביצעתי היא על השפעת האיזון (גם מצורף קובץ). אני דווקא הגעתי למסקנה שזה משפר את התשואות בערך באחוז אחד לשנה - לא דרסטי אבל בהחלט נחמד. הנחתי עמלות קנייה ומכירה של 0.2% שזה מה שאני משלם בבנק, אולי אתה הנחת עמלות גבוהות יותר.
ובסימולציה אחרונה החלפתי את המק"מ (שאני לא כל כך אוהב) באג"ח - להפתעתי לא היה שום הבדל בתשואות. ההסבר לדעתי הוא שאם החלק הזה משמש כ- buffer למניות אז הוא לא מספיק לצבור את ההבדלים שבין האג"ח למק"מ. בכל אופן בינתיים אתה יכול להשאיר את המק"מ בתיק שלך :-)
הירשם ל-
תגובות לפרסום (Atom)
אין תגובות:
הוסף רשומת תגובה